Cycling - Spinning @ Vital fit 

Ons land is bij uitstek gekend voor zijn liefde voor de fiets. Ok, de Hollanders ook maar wij zijn er toch beter in :-)

Maar het is niet iedereen gegeven om met een echte koersfiets of mountainbike erop uit te trekken. Sommigen onder ons hebben het liever wat korter, krachtiger en met wat muziek: cycling of spinning is dan ideaal! 

Deze lessen zijn toegankelijk voor alle niveau's: van start to spin tot echte wielerfanatiekelingen. Ook bij deze les maak je van de training wat jij ervan wil maken. Het spreekt voor zich dat een starter minder 'diep' gaat dan iemand die al jaren aan cycling doet. 

Wat is er speciaal aan Cycling - Spinning? 

Je zit op een 'fiets' maar dat is uiteraard geen echte fiets. Ja, het heeft trappers, een stuur en een zadel maar daar stopt zowat de vergelijking. Onze fietsen hebben een vliegwiel dat wordt aangestuurd en geen gewone wielen. 

Tijdens de lessen ga je de weerstand op- en afbouwen. Zeg maar harder en minder hard moeten trappen.

Er wordt menig Mont Ventoux beklommen tijdens deze sessies! Allé het kan ook een Baraque Fraiture'ke zijn :-) Dat kies je zelf.

De muziek. Ja, die is ook belangrijk. Die sleept je door de training. En geloof maar: stilzitten is geen optie op de beats; whoop whoop party! 

Wat is het resultaat dat je mag verwachten? 

Get ready for some leg exercises! Hoe kan het ook anders dan dat de benen hier centraal staan. Maar denk niet verkeerd "alleen maar benen" want dat is niet waar. Je krijgt een volledige workout op de fiets: wees maar gerust dat ook je buik- en armspieren er 'van langs' zullen krijgen. Wist je trouwens dat we ook pompen op een fiets? Nee? Wel kom dan maar eens mee proberen. 

Je gaat aan je uithouding, cardio en spierversterking werken tijdens cycling of spinning lessen. Je algehele conditie en gezondheid vaart er wel bij. 

Door wie wordt Cycling - Spinning gegeven? 

We hebben meerdere lesgevers of instructors: ieder heeft zijn eigen stijl uiteraard maar de inhoud van de trainingen is gelijklopend. De ene is al wat minder 'zotjes' dan de andere. Je komt Katia, Karl en Christophe tegen als instructeurs van onze cycling/spinning lessen.

Spinning/ cyling staat gepland op: maandag 18u30, dinsdag 20u, woensdag 20u30, donderdag 19u30 en zaterdag 9u30.


Kom alles te weten over wat er leeft in Vital fit;
weetjes, kortingen, promoties, activiteiten en nieuwe lessen. 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

*verplicht veld

Vragen? Kennismaken? 

Je bent van harte welkom!

Klik op de link, vul je gegevens in en wij contacteren je voor een kennismakingsgesprek en gratis proefles.