Karl Vanhemelryck

Wie is Karl? 

Net zo gebeten in ondernemen als in cycling. Nooit iets half doen maar je altijd volledig 'smijten': dat is Karl. Sinds hij jaren geleden voor het eerst op een cycling fiets plaats nam, had het spinning virus hem meteen te pakken. En zoals dat vaak gaat: als je in iets zo opgaat dan wil je dat ook doorgeven aan anderen en ga je les geven. Daar starte hij 15 jaar geleden mee, de rest is geschiedenis :-) 

Welke lessen geeft Karl en waarom? 

Als ondernemer beseft hij maar al te goed dat tijd zeer kostbaar is. Dat merk je ook in zijn lessen: de beschikbare tijd bij een cycling work-out, zal van begin tot eind, ten volle benut worden! Nope, rusten zit er dus niet in bij hem :-) 

En dat een gepassioneerde voorbereiding het verschil maakt bij de mensen in de les. Dat merk je tijdens de training. 

Karl doet vooral aan RPM-spinning (=hoge tempo’s) met de nadruk op tempo’s en interval. Zijn les bouwt gestaag op op het ritme en de sfeer van de muziek. Verwacht je aan zeer uiteenlopende aan elkaar gerijgde sets, van beats tot stevige riffs en verrassende muzikale wendingen, themalessen,... En vooral een stevige en dynamische training met veel afwisseling!

Je zal merken dat hij je elke keer weer een beetje verder brengt met zijn spinning les / cycling les.

Wat is zijn favoriete quote of veelgebruikt zinnetje? 

Grenzen zijn er om af te tasten en te verleggen; dat is zijn overtuiging.

Je zal hem vaak horen zeggen "We steken nog wat bij!" of "Blijven gaan" en "Volhouden"

Maar als hij zegt "het is bijna gedaan" kijk dan maar eens in zijn ogen: als die flikkeren probeert hij je wat wijs te maken :-)

 

Karl geeft cyclingles op zaterdagochtend 9u30 maar kan je eventueel ook in een andere spinningles tegen komen: ma 18u30, di 20u, woe 20u30, do 19u30.


Kom alles te weten over wat er leeft in Vital fit;
weetjes, kortingen, promoties, activiteiten en nieuwe lessen. 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

*verplicht veld