(Morning) Yoga @ Vital fit

Morning Yoga is een heerlijk ochtendmoment voor jezelf. We starten met zachte rek-en strekoefeningen om lichaam en geest wakker te maken. Door het zetten van een intentie kiezen we bewust de mood die we willen laten doorwerken tijdens de rest van de dag. Er komen verschillende soorten yoga aan bod, al ligt aan de basis meestal de Kundalini yoga, de favoriete soort van onze teacher Inge. 

Een holistische workout 

Yoga betekent letterlijk eenheid. We denken vaak als mensen dat onze geest en ons lichaam van elkaar gescheiden zijn. Maar niets is minder waar. Onze geest en ons lichaam vormen 1 team, een holistisch team. De yoga-oefeningen of kriya's zijn de opwarming voor meditatie. Ze zorgen dat je hoofd in de juiste toestand komt zodat je kan mediteren. Zie het als mentale fitness die na de fysieke fitness komt :-)
De houdingen zorgen ervoor dat bepaalde zones in je lichaam geactiveerd worden. Op die plek worden de klieren gestimuleerd waardoor die hun stoffen in het bloed afgeven en rondgepompt worden in je lichaam. Zo werkt yoga niet alleen op je bindweefsel door de stretchoefeningen, maar ook op je hormoonstelsel, je zenuwstelsel,..., Op zo goed als alle functies van je lichaam. Er wordt heel wat aandacht besteed aan stretching en het flexibeler maken van de rug. "Je bent zo oud als de flexibiliteit van je rug en je lichaam" is een vaak gehoord gezegde in de yogawereld ;-) 

Yogales met een vaste structuur

Elke maand werken we in de les rond één bepaald thema. Bijvoorbeeld de energie in jezelf wakker maken met de Surya kriya, fysiek en mentaal detoxen in de lente, flexibele rug in de zomer,... om er maar enkele te noemen. 

De les wordt telkens opgebouwd met opwarming en een kriya (oefeningenreeks), gevolgd door een moment van relaxatie of ontspanning en we sluiten altijd af met een stukje meditatie of pranayama (ademhalingsoefeningen). Denk je nu "oh dat is een uur stilzitten op een matje, da's niks voor mij" dan heb je het mis! Kom maar eens meedoen en ervaar het zelf.

1 maand lang doen we dezelfde les: zo kan je gewoon worden aan de oefeningen en kan je meer 'in de houdingen' komen. Meer genieten zeg maar. Anders blijf je teveel in je hoofd hangen met nadenken over "hoe moet ik dit juist doen?". Vanaf les 2 kan je dit denken meer achterwege laten zodat je meer naar je lichaam kan luisteren. 

Wat is het resultaat van een yogales?

In de yogales leer je de stilte in jezelf opzoeken zodat je naar lichaam kan luisteren wat het je te vertellen heeft. Soms word je daar emotioneel van; en dat is prima! Dat is een lichamelijke reactie dat je iets loslaat zonder je bewust te zijn van wat precies. Emoties en ervaringen zitten nl vaak opgeslagen in ons lichaam. Rol maar eens met je hoofd of stretch je rug: voel je die 'obstakeltjes' of pijntjes? Dat zijn ze ;-)

Regelmatig yoga doen heeft heel veel voordelen. Zo word je er niet alleen leniger en ontspannen van. Meer helderheid in je hoofd, meer rust en minder stress in je leven maken dat je je meer 'in flow' en gelukkiger voelt.  

Door wie wordt de les gegeven?

We hebben 2 yogaleraressen bij Vital fit. Inge is onze vaste teacher; Maar ook Renate is een gediplomeerde yoga teacher en kan invallen voor Indien nodig. Zo ben jij altijd zeker dat je les kan doorgaan. Kom hier meer te weten over Inge en over Renate

Yoga of Morning yoga doen we dus altijd 's ochtends: vrijdag 9u30 en zondag 9u30.


Kom alles te weten over wat er leeft in Vital fit;
weetjes, kortingen, promoties, activiteiten en nieuwe lessen. 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

*verplicht veld

Vragen? Kennismaken? 

Je bent van harte welkom!

Klik op de link, vul je gegevens in en wij contacteren je voor een kennismakingsgesprek en gratis proefles.