Inge Crauwels

Wie is Inge? 

Inge is net heel erg gepassioneerd en curieus naar hoe het lichaam en onze geest samenwerken. Ze werkt als freelancer in de communicatie en marketing en vindt het geweldig om projecten op te zetten en te realiseren. Net zoals ze enthousiast, extravert en grappig is, houdt ze ook heel erg van die andere kant: die van stilte en reflectie. Zo kan je haar elke dag tussen 6-7u 's morgens op haar yogamat vinden in alle rust en stilte. Dat is haar favoriete moment van de dag, om de wereld te zien en voelen wakker worden. Daar zorgen haar 2 zonen ook wel voor, voor dat wakker worden ;-) 

Welke lessen geeft Inge en waarom? 

Enkele jaren geleden ging ze op meerdaagse networking trip. 1 van de andere deelnemers was een yoga teacher en stelde aan de groep voor om een yoga initiatie te doen voor de geïnteresseerden. Omdat ze er toch was besloot ze mee te doen. Het was een life changing initiatie zo bleek achteraf. De stilte in de les, de houdingen, de meditatie, het was zo impactvol dat ze er efkes niet goed van was. In de zin dat er zoveel emoties los kwamen. Dat triggerde haar zo erg dat ze wou begrijpen hoe onze geest, onze mind en ons lichaam echt werken.

De ervaringen en kennis die ze sindsdien opdeed (en nog steeds opdoet want met yoga blijf je bezig) wil ze graag met anderen delen. Yoga - en specifiek Kundalini yoga & meditatie - zijn een holistische workout: je traint je lichaam, je controleert je brein en je komt dichter bij jezelf. Een gezonde geest in een gezond lichaam zijn immers de basis voor een gelukkig leven ;-)

Geen zweverig of geitenwollen sokken gedoe maar no-nonsense benadering van yoga en meditatie. Ze zal je uitnodigen om aan te voelen waar de grenzen van je comfortzone liggen. Zoals ze zelf zegt "yoga gaat over het leren zijn met oncomfortabele dingen maar als het pijn doet ben je te ver". En dan heeft ze het niet alleen over de oefening die geen pijn mag doen maar wel ambetant mag voelen, maar ook over de mentaliteit waarmee je door het leven gaat. 

Ook bij Flex & Funky staat ze in de les als instructor. Ze vindt het gewoon ontzettend leuk om met mensen aan de slag te gaan die willen blijven werken aan hun lichaam of die terug aan de slag willen gaan met zichzelf na een tijdje out te zijn door vb een zwangerschap, burn-out of welke reden dan ook. Met een achtergrond in yoga kan je in vele lessen aan de slag. 

Wat is haar favoriete quote of veelgebruikt zinnetje? 

"Train your body. Discipline your mind. Befriend your soul."

Dat is volgens Inge het recept tot een gelukkig leven. Ons lichaam weet en vertelt ons zoveel, maar we horen het niet. Of we verwaarlozen wat het zegt. Daarom moeten we er eerst naar leren luisteren. En zo leer je jezelf echt kennen; wie jij echt bent. Niet wie of hoe anderen je gemaakt hebben. 

Uiteraard zegt ze 482738 keer "Adem diep in en uit" en "schouders zijn laag" :-) 

 


Kom alles te weten over wat er leeft in Vital fit;
weetjes, kortingen, promoties, activiteiten en nieuwe lessen. 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

*verplicht veld