Trapeze Yoga

"Euh, wat? Onderste boven hangen in een doek? Is dat tegenwoordig ook al yoga?" 

We horen het jou al denken :-) Maar wees gerust je bent niet de enige die dat denkt. En toch: trapeze yoga heeft ondertussen in de yogawereld zijn plekje al verdiend.

 

Wat is er speciaal aan Trapeze Yoga? 

Eigenlijk ziet het er ingewikkeld uit maar is het dat niet. Je gaat aan de slag met doeken die in haken in het plafond verankerd zijn. Aan de hand van verschillende houdingen en oefeningen ga je vooral je rug op een veilige en zachte manier een beetje uitrekken. Zo wordt de ruimte tussen elke wervel een beetje vergroot.

Men noemt trapeze yoga ook wel 'inversietherapie'. Door de verschillende oefeningen ondersteunt het het lichaam bij het opbouwen van core sterkte en bovenlichaamskracht. Zo zal je oa ook ondersteboven hangen in de doeken waardoor de bloedstroom omgekeerd en de zuurstoftoevoer naar de hersenen vergroot wordt. 

 

Wat is het resultaat dat je mag verwachten? 

Je zal merken dat je meer bewegingsvrijheid in je rug zal krijgen en daardoor worden lage rugklachten verminderd. Ook je andere gewrichten zullen soepeler worden.

Omdat je door de doeken gedragen en gehouden wordt, werkt het ook zeer ontspannend. Je vliegt als het ware door de zaal en het leven :-) 

Door wie wordt de Trapeze Yoga les gegeven? 

Orsolya is onze laatste nieuwe instructor. Ze woont nog niet zo lang in Herent en heeft lang gezocht naar een gepaste zaal om haar trapeze yoga les in te kunnen geven. Want zo'n doek in een vals plafond hangen, dat is niet zo'n sterk plan. Gelukkig heeft Vital fit wel de juiste infrastructuur! 

Trapeze yoga doen we elke dinsdagavond om 21u.

 

Kom alles te weten over wat er leeft in Vital fit;
weetjes, kortingen, promoties, activiteiten en nieuwe lessen. 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

*verplicht veld