Wie is Orsolya? 

Orsolya is nog een nieuwe Herentenaar: ze verhuisde pas in november 2021 vanuit Wallonië naar het mooie Herent.

Acrobatenkuren zitten haar in het bloed: haar grootvader was acrobaat en haar grootmoeder danseres. Ze startte als kleuter met competitieturnen. Tot daar door een blessure een abrupt einde aan kwam. Toen leerde ze dankzij haar vader yoga kennen.

Het werd een interesse die evolueerde naar een echte passie! Het speelt een centrale rol in haar leven en helpt haar om haar energie te balanceren en zo burn-outs te voorkomen. Om haar lichaam te onderhouden en te herstellen

Zoals ook onze andere yoga teachers met hun voeten op de grond staan is dat ook bij Orsolya het geval. Ook al gelooft ze in chakra, meridianen, energie,... ze staan voor een dogma-loze aanpak. Het is haar overtuiging dat yoga voor iedereen is, onafhankelijk van het lichaam. 

Welke lessen geeft Orsolya en waarom? 

Trapeze yoga, of 'aerial yoga' zoals het ook genoemd wordt, is echt haar ding. Daar leeft ze voor!
De trapeze is veel meer dan een simpele yoga prop. Je kan het bijna zien als een soort hangmat die voor je zorgt. Dit hulpmiddel en trapeze yoga in het algemeen helpt bij het herstellen van blessures, het sterker maken van gewrichten maar ook je core en met het verhelpen van rugproblemen. En dat je letterlijk op zijn kop zet!  Kom dus gewoon eens ervaren wat het is en voel je weer even terug helemaal kind worden.
Opgelet! Dit hulpmiddel is zeer verslavend!

Wat is haar favoriete quote of veelgebruikt zinnetje? 

Ze kon niet kiezen tussen haar 2 favoriete quotes dus je krijgt ze allebei :-) 
1. "Daag jezelf uit, en luister altijd naar je lichaam."
Durf nog een stap vooruit te zetten, het ergste wat er kan gebeuren is dat je valt, maar totdat je sterk genoeg bent, moet je het steeds opnieuw proberen, totdat het je uiteindelijk wel lukt.
2. "Ik doe geen yoga omdat ik lenig ben, ik ben lenig omdat ik yoga doe."
Een van de redenen waarom mensen (vooral mannen) niet eens yoga willen proberen, is omdat ze denken dat ze niet lenig genoeg zijn om yoga te doen.
Goed nieuws: voor Trapeze Yoga - en andere yogavormen trouwens ook - is flexibiliteit niet relevant. Maar je wordt het zeker wel als je regelmatig trapeze yoga of een andere yoga les volgt. Beloofd!

Kom alles te weten over wat er leeft in Vital fit;
weetjes, kortingen, promoties, activiteiten en nieuwe lessen. 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

*verplicht veld